Uutiset

Kolmen polven kukkakauppa Seinäjoelle – kotifloristeja varten löytyy sidontapöytä

Aatu Aronen (vas.), Nelli Koivunen, Arttu Heikkilä ja Päivi Heikkilä pitelevät kaupan kuivakukkia sylissään.
Aatu Aronen (vas.), Nelli Koivunen, Arttu Heikkilä ja Päivi Heikkilä pitelevät kaupan kuivakukkia sylissään.
Kuva: Julia Jaakkola
  • Julia Jaakkola

Seinäjoen K-Raudan sisäänkäynnin läheisyydessä rakentuva Kimppu Kivaa -itsepalvelumyymälä on enää kukkia ja kylmälaitteiden asentamista vaille valmis.

Ketjun yrittäjäsisarukset Aatu Aronen ja Nelli Koivunen kertovat olevansa tyytyväisiä, että saivat kumppanikseen Seinäjoen K-Raudan kauppiaat Arttu ja Päivi Heikkilän.

– Olemme 10 vuotta kehitelleet ideaa laajentamisesta Seinäjoelle. Vuosien ajan vastaanotimme jopa satoja toiveita Lapuan ja Ilmajoen asiakkailtamme koskien uuden myymälän avaamista, Aatu Aronen toteaa.

Kimppu Kivaa on kolmannen polven kukkakauppa, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1963. Ketjun myymälöitä löytyy entuudestaan Ilmajoelta, Kurikasta, Lapualta, Kauhajoelta ja Alajärveltä.

Kauppiaat Arttu ja Päivi Heikkilä odottavat jännittävin mielin avajaispäivää.

– K-Raudassa tarjotaan kaikenlaisia tarvikkeita arjen rakentamiseen ja sisustamiseen. Nyt on hienoa, kun päästään kukkien kautta myös osaksi asiakkaiden juhlapäiviä.

Seinäjokisilta saatu palaute on ollut positiivista kauppiaiden mukaan.

– Paikalliset ovat innoissaan uutisesta. He eivät osanneet odottaa, että myymälä rantautuisi myös tänne. Kauppiasvetoisessa kaupassa on se hyvä puoli, että voi tehdä yllättäviäkin ratkaisuja.

Arttu Heikkilän mielestä kevät on kukkakaupan aikaa.

– Lämpimät ilmat, lähestyvät juhlapyhät ja valmistujaiset houkuttelevat ihmiset kukkakaupoille.

Seuraavaksi äitienpäivä

Yrittäjäsisarusten mukaan seuraava sesonki on äitienpäivä, jolloin kukkakaupasta löytyy kaikki äitienpäiväkukat, kuten valmiiksi pakatut kimput ja ruukkuruusut.

– Kimppu Kivaa -myymälän valikoimiin kuuluu floristien tekemiä leikkokukkakimppuja, kuivakukkia sekä viherkasveja, Aronen kertoo.

– Kotifloristeille on luvassa suuri tarvikepiste, josta saa kranssin tai seppeleen tekotarvikkeet, kukkasienet, rautalangat ja muut tarvikkeet niin morsius- kuin hautaus ja sidontatöihin, Nelli Koivunen lisää.

Kukkakaupan avajaispäivänä Seinäjoen K-Raudassa on luvassa myös perinteiset Kesäkauden avajaiset. Tarjolla on herkkuja, ilmapalloja ja musiikkia, josta vastaa Koop Arponen.

Arttu Heikkilän mukaan kuluneen alkuvuoden myynti on sujunut K-Raudassa hyvin huolimatta siitä, että kelit eivät ole suosineet pihatöiden aloittamista.

– Meillä myynti on pysynyt samalla tasolla kuin viime vuonna. Nyt kesäksi Lapuan ja Seinäjoen K-Rauta-myymälöihin on tulossa yhteensä 15 kausityöntekijää, hän kertoo.

– Kausityöntekijöiden määrä lähes kaksinkertaistuu kesäksi.

Mitä ja missä?
Kimppu Kivaa -myymälän avajaiset ovat 27. huhtikuuta kello 9-17.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka