Uutiset

Stadionilla nähdään uusi City Run -tapahtuma – hyvinvointipäivän iltaa tähdittävät Hugo ja Elastinen

Ari Toivonen (vas.) ja Mikko Patana yhdistävät liikuntaa ja musiikkia.
Ari Toivonen (vas.) ja Mikko Patana yhdistävät liikuntaa ja musiikkia.
Kuva: Tero Hautamäki
  • Tero Hautamäki

Seinäjoki saa toukokuussa uuden tapahtuman. OmaSp-stadionilla järjestetään 18.5. Hyvinvointipäivä & festivaali. Tapahtumaan kuuluu päivän liikuntaosuus sekä erillinen illanvietto.

Liikunnallinen puoli sisältää muun muassa ohjattua joogaa kentällä, tanssijumppaa miehille ja naisille sekä kokovartalotreeniä Les Mills -hengessä.

Päivän erikoisuus on uusi City Run -tapahtuma, jonka toteuttaa paikallinen Komia Flow. Yrityksen vetäjä Mikko Patana kertoo, että Seinäjoelta on pitkään puuttunut oma juoksutapahtuma.

– Nyt siihen tuli loistava sauma, johon tartuttiin heti. Tavoitteena on kuitenkin rentohenkinen tapahtuma, ei kilpailu, Patana kertoo.

– Jokainen voi suorittaa oman fiiliksensä mukaan. Numerolapun voi halutessaan ottaa rintaan ja kokeilla, mihin oma aika riittää. Yhtä hyvin voi hölkkäillä ja kävellä omaan tahtiin.

City Runin matkoja on kaksi, 5 ja 10 kilometriä. Lenkki kulkee stadionilta Framille ja Vallesmannin takaa joen toista puolta Mallaskoskelle, mistä palataan takaisin joen yli ja Huhtalantietä pitkin stadionille.

Juoksun lähtö ja maaliintulo tapahtuvat stadionin nurmella.

Patana odottaa mukaan noin 200–300 lenkkeilijää.

– Reitti on todella kaunis ja mukava suorittaa niin juosten kuin kävellen. Uskon, että se vetää porukkaa.

Patana on järjestänyt polkujuoksuja 7 vuoden ajan. Niissä on käynyt hänen mukaansa mukava määrä juoksijoita.

– Juoksu on jälleen suosittu laji. Nyt juostaan enemmän kuin vuosikymmeniin. Laji on nostanut päätään ympäri maailmaa. Varmasti uudella kenkäteknologiallakin on siinä oma sijansa. Ihmiset myös haluavat panostaa omaan hyvinvointiin, mikä on hieno juttu, Patana sanoo.

Illalla keikkoja

Päivän iltatapahtuma on musiikkipainotteinen, joskin jääkiekon MM-kisakatsomo tehdään paikan päälle. Artisteina stadionille saapuvat esiintymään Hugo, Leavings-orkesteri solistinaan Timo Rautiainen sekä Elastinen.

Päivän liikuntatapahtumaan odotetaan noin tuhatta henkeä, illalle toista mokomaa lisää.

Stadionin toimitusjohtaja Ari Toivonen vahvistaa koko päivän tavoitteeksi noin kaksi tuhatta kävijää.

– VIP-liput alkavat olla jo myyty. Yritysmyynti on vetänyt hyvin. Firmat pitävät tämänkaltaisista tapahtumista, joissa yhdistyvät liikunta ja kulttuuri. Hyvinvointi, terveys ja vastuullisuus ovat tärkeitä teemoja joka yritykselle.

Toivosen mukaan uusi tapahtuma sai alkunsa erään yritysasiakkaan toiveesta räätälöidä stadionille liikuntapäivä omalle talolleen.

– Päätimme toteuttaa toiveen saman tien vähän isommassa mittakaavassa.

Järjestäjät hakevat tapahtumasta perinnettä joka keväälle.

– Tällainen liikunnallinen kevätpäivä konserttien kera on sellainen konsepti, jonka on havaittu kiinnostavan. Positiivisella jutulla on kiva startata kohti kesää, Ari Toivonen sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka